Myyntityö kokemuksia: Ständimyyjät kertovat

Mietityttääkö, minkälaista ständimyynti on käytännössä? LiveRing-myyjät kertovat auteenttisia myyntityö kokemuksia.

Työpaikkalistauksissa on ympäri vuoden tarjolla lukuisia mahdollisuuksia ständimyynnissä. Mutta millaista työ on käytännössä? Tykkääkö ständimyyjät työstään?

Lue alta, mitä LiveRing myyjät vastaavat näihin kysymyksiin!

Tsekkaa myyntityö kokemuksia näiltä myyjiltä:

  • Marko, joka teki kirin aloittelijasta tiimin top 6:een kahdessa kuukaudessa!
  • Teemu, ammattiurheilija ja kokenut myyntitiimin esimies
  • Dominic, joka arvostaa henkilökohtaista kehittymistä ja haluaa saada kick-startin uralleen myynnissä
  • Gandi, englanninkielinen myyntipäällikkö, joka nauttii varainhankintatyön merkityksellisyydestä
  • Jesse & Jussi, yrittäjähenkinen myyntiduo
  • Sara, kokenut myyjä, joka nauttii kilpailumeiningistä

Helen-myyjä Marko: Aloittelijasta tiimin Top 6:een

Marko on 23-vuotias ammattikorkeakouluopiskelija Vantaalta. Hän liittyi pääkaupunkiseudun Helen-tiimiin syksyllä 2020. 

–       Alunperin idea myyntityöstä lähti pari vuotta takaperin, kun kaveri mainitsi tuttavansa saavan hyvin palkkaa kesätöistä lehtimyyjänä. Myyntityö on ollut aina mielenkiintoista ja halusin myös itse kokeilla sitä jossain vaiheessa, Marko kertoo polustansa myyntityön pariin.

Vaikka Markolla ei ollut ennen LiveRingille siirtymistä aiempaa kokemusta myynnin parista, on kauppa kuitenkin käynyt jo ensimmäisistä viikoista lähtien loistavasti.

–       Koin aluksi lähteväni liikkeelle nollasta. Olen saanut kuitenkin tiimiltä arvokkaita neuvoja matkan varrella, ja parhaitenhan myyntiä oppii tekemällä ja kokeilemalla eri asioita. Ständimyynti on ollut suurimmaksi osaksi tosi mukavaa, ja kaikki riippuu siitä, millä asenteella siihen suhtautuu, Marko pohtii kokemuksiaan.

Vaikka Markon tulevaisuuden suunnitelmat ovatkin muualla kuin ständimyynnin parissa, on se sopinut loistavasti opiskelujen oheen. Sopivan lyhyet päivät, joustavuus ja valinnanvapaus ovat helpottaneet töiden tekoa opiskeluiden ohella.

–       Olen saanut LiveRingillä hyvää kokemusta myyntityöstä. Tässä oppii myös itsensä likoon laittamista, Marko summaa.

Helen-tiimin vetäjä Teemu: Ammattiurheilija ja kokenut myynnin esimies

Teemu Bakker, Helen-tiiminvetäjän myyntityö kokemuksia

Helen-tiimin vetäjä Teemu Bakker on työskennellyt myynnin johtamisen parissa lähes neljä vuotta. Teemulla on vahva tausta myös ammattiurhelijana, josta hän ammentaa myyntiin niin asennetta kuin oppejakin. Tiiminvetäjänä Teemu pyrkii erityisesti olemaan lähellä myyjiä ja huomioimaan jokaisen heistä yksilönä.

Teemu päätyi myynnin pariin vuonna 2017 yhdistämällä ammattiurheilu-uransa ja myynnin. Teemu ehti olla menestyksekkäästi myyjän roolissa ainoastaan pari kuukautta ennen kuin hänelle tarjottiin jo projektinvetovastuuta. Muutaman vuoden aikana hän on ehtinytkin olla vastuussa jo useista tiimeistä.

Myynti tuntui luonnolliselta jatkumolta urheilu-uralle.

–       Niissä on paljon samaa. Urheilijana olen tottunut siihen, että mennään tulos edellä ja sen eteen pitää tehdä duunia. Niin myynnissä kuin urheilussakin keskiössä on jatkuva itsensä kehittäminen, sillä mikään ei tule ilmaiseksi. Urheilijana saa juuri sen verran kuin on itse valmis tekemään töitä. Samaa halusin myös työuraltani: jos hoitaa hommansa ansioituneemmin kuin muut, on oikeudenmukaista saada siitä isompi palkinto. Juurikin myynnissä tämä toteutuu, Teemu kertoo.

Urheilu-uraltaan Teemulla on kokemusta valmennettavana olemista, ja hän on nähnyt myös useita eri valmentajia ja heidän tyylejään koutsata. Se on antanut paljon eväitä myös tiiminvetäjyyteen.

–       Tiiminvetäjänä huomioin jokaisen myyjän yksilönä. Kaikilla on omat juttunsa, mistä he motivoituvat ja minkälainen johtamistapa heille toimii. Minun tehtäväni on sparrata myyjiä ja auttaa heitä löytämään se oma motivaation lähde ja palo myyntiin, jos se on hukassa. Kun yksilöt menestyvät hyvin, myös tiimi menestyy, Teemu summaa.

Teemu on huomannut urallaan, että myös myynnissä ja tiiminvetäjyydessä voi esiintyä paljon byrokratiaa, ja jokaisella on oma tapansa johtaa. Hän itse haluaa vetää tiimiään mahdollisimman käytännönläheisesti matalalla hierarkialla.

–       Haluan avata myyjille sitä, miksi asiat tehdään niin kuin ne tehdään. Se kasvattaa ymmärrystä ja sitoutumista hyväksi todettuihin toimintatapoihin. Olen itse myös päivittäin kentällä myymässä niin uusien kuin vanhojenkin myyjien kanssa jeesaamassa heitä kehittymään. Se mahdollistaa ihan eri tavalla yksilöllisen huomioimisen. Tiiminvetäjänä minulle on tärkeää, että jokainen myyjä kokee, että heistä välitetään tiimissä, Teemu kertoo johtamistavoistaan.

Tiiminvetäjyydessä Teemun mielestä parasta on työn haastavuus ja se, että tuloksen näkee konkreettisesti.

–       Työ tuntuu merkitykselliseltä, kun näkee, miten tiimin myynnit nousevat. Tiiminvetäjyys tarjoaa myös runsaasti haastetta, sillä jokaista myyjää lähdetään rakentamaan nollasta. Tiimissämme on huikeita tyyppejä. He ovat energisiä, motivoituneita ja pitävät yllä hienoa tiimihenkeä. Ikinä ei voi kuitenkaan hengähtää, sillä fokuksen pitää pysyä koko ajan. Työ on haastavaa, mutta se myös antaa paljon, Teemu summaa.

Helen-myyjä Dominic: Myyntiä ja asiakaspalvelua laadukkaasti

Dominic aloitti LiveRingin pääkaupunkiseudun Helen-tiimissä syksyllä 2020. Vaikka kokemusta ständiltä on ehtinytkin kertyä miehelle vasta muutaman kuukauden ajan, on tuloksen tekeminen ja onnistumisen tunteet vieneet mennessään.

–        Myynti ja markkinointi ovat aina kiehtoneet, ja hakeuduinkin ständimyynnin pariin lisätäkseni myyntitaitojani. Koen, että F2F -myynti on loistava alku alalla etenemiseen. Jos osaa myydä ständillä, osaa myydä missä vaan, Dominic taustoittaa.

Ständimyyntiin liitetään tavanomaisesti monia ennakkoluuloja. Dominic haluaakin omalta osaltaan rikkoa myyttejä ja uudistaa ständimyyjän imagoa.

–        Haluan viedä asiakaskokemuksen seuraavalle tasolle. Pyrin keskittymään asiakkaisiin sataprosenttisesti ja palvelemaan heidät laatu edellä loppuun asti. Helenin sähköä myydessä asiakastyytyväisyyden saavuttaminen on suhteellisen helppoa, sillä asiakas saa sopimuksesta lähes aina aitoa taloudellista hyötyä ja myyjänä pystyy seisomaan tuotteen takana. Myyntitilanne on onnistunut, kun asiakkaan poistuessa ständiltä niin hänellä kuin myyjälläkin on hymy huulillaan, Dominic kertoo myyntifilosofiastaan.

Dominic kokee, että LiveRingillä on ollut heti alusta asti mukava työskennellä. Hyvä ilmapiiri, hauskat tiimikaverit ja osaava tiiminvetäjä tekevät osaltaan myynnistä mielekästä.

–        On helppo motivoitua, kun tykkää siitä, mitä tekee ja tietää, että työ tukee myös tulevaisuuden tavoitteita. Suosittelen ständimyyntiä erityisesti kunnianhimoisille ja yrittäjähenkisille kavereille, jotka näkevät itsensä jollain tapaa myynnin parissa, Dominic summaa.

Gandi: Enemmän kollega kuin pomo

Sugandi Ginting, varainhankinnan myyntipäällikkön myyntityö kokemuksia

Gandi Putra Ginting aloitti uransa myynnin parissa keväällä 2017 myyjän roolissa. Hänet kuitenkin ylennettiin pian junior tiiminvetäjäksi, ja kuuden kuukauden jälkeen hän jo johtikin tiimiään senior tiiminvetäjänä. Gandi on työskennellyt parissa eri yrityksessä myynnin kentällä, ja hän aloitti LiveRingin WWF-tiimissä  marrakuussa 2020 myyntijohtajana ja vastaa nyt Pelastakaa Lapset -projektista.

–       Kuvailisin itseäni hieman tavallisesta poikkeavaksi tiiminvetäjäksi. Yksiä suurimpia vahvuuksiani ovat kiltteyteni ja empatiakykyni, joita käytänkin työkaluina tiimin johtamisessa ja kehittämisessä. Pyrin sitouttamaan myyjiä ymmärtämällä tilanteita syvällisemmin ja olemalla lähellä heitä. Me vietämme usein myyjien kanssa aikaa myös vapaa-ajalla milloin kokaten ja milloin vain yleisesti hengaillen. Pyrin olemaan enemmän kollega kuin pomo, Gandi kuvailee tapaansa johtaa tiimiä.

Gandi on lähes päivittäin kentällä myymässä tiimiläisten kanssa. Myyjänä hän on hymyileväinen, energinen ja positiivinen. Hyvä fiilis tarttuu myös ympärillä oleviin ihmisiin. 

–       Parasta F2F varainhankinnassa on ihmisten kanssa juttelu ja heidän sitouttaminen. Asetan itselleni päivittäin myös tavoitteita ja pyrin olemaan aina parempi kuin edellisenä päivänä. Jatkuva kehittyminen pitää minut motivoituneena ja antaa energiaa, Gandi sanoo.

LiveRingin varainhankintatiimi koostuu eri maista olevista ihmisistä. Gandi nauttii työskentelystä monikulttuurisessa ilmapiirissä merkityksellisten asioiden parissa.

–      On rikkaus saada työskennellä useista eri kulttuureista tulevien ihmisten kanssa, joilla on kaikilla kuitenkin sama tavoite: auttaa lapsia. Olen itse alunperin kotoisin Indonesiasta ja lapset ovat aina olleet lähellä sydäntäni. Erityisesti tyttöjen koulutus on isossa roolissa maiden kehittymisen kannalta. Kaikilla ei ole samoja lähtökohtia ja onkin hienoa pystyä auttamaan työlläni niitä ketkä sitä tarvitsevat, Gandi kertoo

Helen-myyntiduo Jesse ja Jussi: Yrittäjähenkiset kaverukset

Jesse ja Jussi ovat 19-vuotiaita nuoria miehiä Järvenpäästä. He liittyivät pääkaupunkiseudun Helen-tiimiin elokuussa 2020. Kaverukset ovat tunteneet toisensa jo useamman vuoden ja muodostavat yhdessä menestyksekkään myyntiduon. Ennen LiveRingille siirtymistä Jussilla oli ehtinyt jo kertyä aiempaa myyntikokemusta parin vuoden ajalta.

–        Jesse pääsi intistä kesällä ja etsi töitä. Hän laittoi mulle viestiä, että oli nähnyt Duunitorissa ilmoituksen myyntipositiosta, johon pystyisi hakemaan kaverin kanssa. Laitettiin hakemusta, ja kun saatiin tietää, että päästiin tiimiin, irtisanouduin silloisesta työpaikastani. Sitten aloitettiinkin pian hommat LiveRingillä, Jussi taustoittaa.

Jesse ja Jussi ovat kumpikin kiinnostuneita yrittäjyydestä. He toimivat LiveRingillä toistaiseksi kevytyrittäjinä, mutta suunnittelevat perustavansa omat toiminimensä. Molemmat haaveilevatkin tulevaisuudessa omistavansa isomman firman.

–        Kevytyrittäjyys on ollut ehdottomasti kiva ja helppo tapa tutustua yrittäjyyteen. Siitä saa hyvää matalan kynnyksen kokemusta, Jussi kertoo kokemuksiaan.

Molemmat kertovat olevansa määrätietoisia kavereita, jotka eivät jää murehtimaan, vaikka jokin kauppa menisikin sivu suun.

–        Sitten vaan pitää nollata se ja mennä seuraavaa kohti. Tsempataan ja sparrataan toisiamme, jos toisella sattuu olemaan huonompi päivä. Voidaan kuitenkin reilusti sanoa toisillemme, jos jokin ketuttaa. Se on myös hyvä puoli kaverin kanssa työskentelyssä. Pääsääntöisesti on aina kuitenkin hauskaa. Ollaan maailman paras tiimi, kaverukset kertovat.

Helen-myyjä Sara: Viikosta toiseen myyntitilastojen kärjessä

Sara liittyi LiveRingin Helen-tiimiin Tampereella syksyllä 2020. Myyntikokemusta hänellä on kuitenkin jo useamman vuoden ajalta. Kokemus puhuukin puolestaan: Sara on ollut viikosta toiseen myyntitilastojen kärkisijoilla. Hän asettaa itselleen joka päivä ennen ständille lähtöä korkeat tavoitteet, ja myöskin lunastaa ne lähes yhtä usein. 

–       Niiden saavuttamiseen ei oikein ole mitään salaisuutta. Pitää vaan olla päättäväinen ja pitää tavoite mielessä koko työpäivän ajan. Mulle ei ole niin väliä, olenko ständillä kymmenen vai kaksi tuntia, kunhan pääsen ennen vuoroa asettamaani myyntimäärään. Olen ollut aina tosi kilpailuhenkinen ja motivoidun siitä, että haluan olla kaikista paras. Se antaa energiaa niihinkin päiviin, kun tuntuu, ettei yhtään huvittaisi, Sara kertoo. 

Myynti on loppupeleissä melko yksinkertaista. Jokaisella voi olla oma myyntitapansa, jolla menestyä. 

–       Kuvailisin mun myyntitapaa melko simppeliksi. Olen aina rehellinen ja kerron faktapohjaisesti, miten asiakas hyötyy myymästäni sopimuksesta. Helenin sähköä on mukava myydä, sillä tuotteen takana pystyy aina seisomaan eikä asiakkaalle tule ikäviä yllätyksiä, Sara kertoo.

Syed: Kokenut varainhankkija ja alanvaihtaja

Syed Yasir, WWF-tiiminvetäjän myyntityö kokemuksia

Syed Yasir päätyi myynnin pariin uravaihdoksensa myötä oivallettuaan, että hän haluaa työltään ennen kaikkea hauskuutta ja dynaamisuutta. LiveRingillä hänellä ei ole tylsää päivää ollutkaan!

Syed kertoo kokemuksistaan myyntityössä ja LiveRingillä:

”I haven’t always been in sales. After graduation, I worked as an  Electrical Engineer for almost 5 years. There is no better way to put it, I became bored with it. I’d always be curious about sales and it made me come back to the academic world to get some valuable insights about sales.

 Just a few years ago, I was interviewed by one of the top chart promotions and sales companies in Finland. Got tickled when I was given the ‘good news’ of being hired after going through a couple of interview sessions.

Now, I packed my bags and was ready to land into my first sales job. Sales is a skill which can be acquired. It does not only take your financial stress away, as a matter of fact it develops your personality, helps you understand and tackle daily challenges and sharpens your logical thinking too. As we say at LiveRing, sales personnel don’t have problems, they just have solutions!

Working at LiveRing does not only develop your sales skill, it also gives you an opportunity to be an entrepreneur, giving you full liberty and complete control over your income. As I always say, there is a cap on how many hours one can work, though there is no cap on how many sales one can do! Working at LiveRing makes you switch from Makkara to steak or from hatchback to luxurious SUV!

In sales, your input relates with revenue you get. With minimal effort, you bound yourself with mediocre sales force. On the other hand, giving your 100% in an organization like LiveRing, there is nothing to stop you progressing in your career lightning fast, along with good patting on your shoulder every month you login to your bank account to get a glance of your income. Now I know it takes only 274e a day to make 6 figures a year!