Opiskelija, etsitkö joustavaa työtä opintojen ohelle? Tule meille kevytyrittäjäksi! 

Etsitkö joustavaa työtä opintojen ohelle? Haluatko lisätienestejä, mutta aikataulusi ei sovi yhteen työvuorolistojen kanssa? 

Opiskeluaikana saattaa olla tarve lisätuloille – opintotuki ei tunnetusti tarjoa mahdollisuuksia kovin mukavaan elämäntyyliin. Opintojen ja töiden yhdistäminen saattaa kuitenkin osoittautua haastavaksi. Kurkkaa alta, miksi kevytyrittäjyys sopii täydellisesti opintojen kaveriksi!

Yrittäjyys on moderni tapa tehdä töitä 

Suomen Uusyrityskeskus ry:n toimitusjohtajan mukaan on nähtävissä, että sivutoiminen yrittäjyys opintojen ohella on lisääntynyt selvästi. Yrittäjyys nähdään joustavana tapana kerryttää kokemusta työelämästä ja saada samalla lisäansioita täydentämään opintotukia. 

Yrittäjyyden suosion taustalla näkyy nuorten suhtautuminen työhön ja vapaa-aikaan. Valtionneuvoston tekemän selvityksen mukaan nuorille merkitsee yhä enemmän työn ja muun elämän yhteensovittaminen. Nuoret arvostavat mahdollisuutta vaikuttaa työn ja vapaa-ajan tasapainoon. Siinä missä vanhemmat sukupolvet arvostavat vakituisen työn turvallisuutta ja säännöllisyyttä, nuoret haluavat ottaa yhä enemmän itse vastuuta omista työajoistaan ja kokevat joustavat siirtymät palkkatyöstä yrittäjäksi ja päinvastoin osana työuraa.

Nuoret eivät välttämättä koe yrittäjyyttä loppuelämän valinnaksi, vaan ajattelevat, että osan urasta voi olla yrittäjänä ja osan palkkatyössä, kertoo Suomen Uusyrityskeskus ry:n toimitusjohtaja. Mikä olisi opintoja parempi aika kokeilla yrittäjyyttä; näin opiskelija saa myös mukavasti ansioluetteloonsa täytettä. Rekrytoivat esihenkilötkin katsovat yrittäjyyttä yleensä hyvällä, mikäli opintojen jälkeen haluaa työllistyä palkansaajana. Lisäksi sivutoiminen yrittäjyys antaa hyvät eväät polulle täysipäiväiseen yrittäjyyteen, jos sellaista haluaa opintojen jälkeen tavoitella.

Joustavuus on yksi kevytyrittäjyyden valttikorteista 

Kevytyrittäjyys on loistava valinta yrittäjyyttä aloittelevalle tai yrittämistä sivutyönä tekevälle henkilölle. Kynnys aloittamiselle on matala, eikä alkuun pääseminen vaadi lainkaan omia investointeja tai monimutkaisia toimintasuunntelmia. Tavalliseen palkkatyöhön verrattuna valttikorttina on vapaus, sillä kevytyrittäjänä voit hankkia tuloja ilman perinteisen työn velvoitteita tai aikatauluja. Et ole perinteisessä työsuhteessa, vaan saat itse päättää milloin ja kuinka paljon teet töitä. Meillä LiveRingilla kaikki myyjät toimivat kevytyrittäjinä, toiminimellä, tai oman yrityksen kautta toimeksiantosopimuksella.

Kevytyrittäjäksi ryhtyminen ei vaadi toiminimen tai yrityksen perustamista, vain kevytyrittäjän laskutuspalveluun rekisteröityminen riittää. Rekisteröityminen vie puolikkaan Netflix-jakson verran aikaa ja sen jälkeen työt voi aloittaa heti. Rekisteröityminen on ilmaista, mutta laskutuksista palvelu veloittaa jonkin verran, yleensä alle viisi prosenttia laskutuksen summasta. Tällä hinnalla kevytyrittäjä vapautuu suuresta määrästä ylimääräistä työtä; yritystoimintaan liittyvistä paperitöistä tai verotuksesta ei tarvitse huolehtia tai kirjanpidon koukeroista ottaa selvää, sillä laskutuspalvelu hoitaa kaiken tämän.

 Jos osaa myydä ständillä, osaa myydä missä vaan

Syksy on uusien haasteiden aikaa ja myös loistava aika hakea töitä, sillä monet yritykset kaipaavat loppuvuoden kiireiselle sesongille lisäkäsiä. Myös LiveRing etsii syksyksi uusia innokkaita kevytyrittäjinä toimivia ständimyyjiä.

Meillä LiveRingillä pääset nauttimaan kevytyrittäjyyden joustavuudesta ja vapaudesta, sekä kerryttämään työelämässä erittäin tärkeää myynnin taitoa! Täältä voit lukea lisää siitä, miksi myynnin salat on tulevaisuuden työelämän valttikortti (spoiler: melkein kaikissa töissä täytyy myydä jotain, oli se sitten tuotetta tai vaikkapa ideaa työkavereille, joten myynti todella on tärkeä taito). Ständimyynti on monipuolisuutensa ja dynaamisuutensa ansiosta myyntikokemuksen aatelia. Kuten vanha tiimiläisemme Dominic asian ilmaisi, ’jos osaa myydä ständillä, osaa myydä missä vaan’.

Meillä pääset kokeilemaan matalalla kynnyksellä, miltä myyntityö tuntuu ja varmasti oppimaan uutta. Kotiinviemisinä saat meiltä ainakin parhaat vinkit myyntiin! Jos mietityttää millaista työ on käytännössä, täältä voit lukea meidän myyjien kokemuksia ständimyynnistä.

Motivaation avulla huipputienesteille

Vaikka kevytyrittäjyydestä puhutaan yleensä sivutöitä tekevien ja yritystoimintaa aloittelevien henkilöiden valintana, se ei ole pelkästään pientä taskurahaa tienaaville. Meillä LiveRingillä motivoituneen myyjän ei tarvitse tehdä tuntikaupalla töitä päästääkseen hyville ansioille, vaan provisiopalkkaus takaa sen, että onnistumiset näkyvät suoraan pankkitilillä. Meillä myyjien ansiot ovat suoraan sidoksissa heidän työpanokseensa ja motivaatioonsa.

Opiskelijan on hyvä kuitenkin muistaa, että myös kevytyrittäjänä saadut tulot ovat verotettavaa tuloa ja ne huomioidaan opintotukien tulorajoissa. Kevytyrittäjiä koskevat samat tulorajat kuin palkansaajia. Rahaa saa siis tienata, mutta kannattaa olla tarkkana etteivät rajat ylity. Opintolainaan kevytyrittäjyys ei vaikuta millään tavalla. 

Tule meille kevytyrittäjäksi!

Liity meidän monipuoliseen ja iloiseen joukkoon! Jos myyjä- tai yrittäjäkokemusta ei löydy, se ei haittaa, meiltä saat eväät aloittamiseen.

Syksyksi haemme myyjiä seuraaviin tiimeihin:

https://livering.fi/tyopaikka/myyjia-pelastakaa-lapset-tiimiin/

https://livering.fi/tyopaikka/myyjia-helsinkimissio-tiimiin/