Kevytyrittäjyys – mitä ja miten?

“Kevytyrittäjyys on ollut ehdottomasti kiva ja helppo tapa tutustua yrittäjyyteen. Siitä saa hyvää matalan kynnyksen kokemusta.”

Jussi, Helen-tiimi

Mitä on kevytyrittäjyys?

Kevytyrittäjyys on joustava tapa tutustua yrittäjyyteen ilman yrityksen perustamisen vastuita ja kuluja. Meillä myynnin kevytyrittäjänä sinulla on tukenasi sekä kevytyrittäjäpalvelu FREE.fi että LiveRing. Tarjoamme kaikille myyjillemme palvelun käyttöön sekä koulutuksen että kirjalliset ohjeet.

Kevytyrittäjänä toimit itsenäisesti myyjänä ja laskutat toimeksiantajaasi palveluistasi eli tekemistäsi myynneistä. Toimit yksityishenkilönä, eikä sinun tarvitse perustaa yritystä tai toiminimeä. Kevytyrittäjyys antaa kuitenkin useita tärkeitä oppeja yrittäjyydestä, joten voit halutessasi siirtyä myös toiminimen käyttöön melko helposti, mikäli niin haluat.

Kuka voi olla kevytyrittäjä?

Kevytyrittäjinä toimivat LiveRingin myyjien lisäksi esimerkiksi useat bloggaajat, urheilujoukkueiden valmentajat ja sivutoimenaan yrittävät henkilöt. Kevytyrittäjyys on loistava ja helppo vaihtoehto, sillä kevytyrittäjän laskutuspalvelu hoitaa esimerkiksi useat paperityöt puolestasi.

Yrittäjyyttä ilman investointia

Kun toimit kevytyrittäjänä toimeksiantosuhteessa LiveRingin kanssa, ei juoksevia kuluja ole ja kevytyrittäjäpalvelun käytöstä veloitetaan pieni siivu vasta laskutuksen yhteydessä. 

  • Oman auton käytöstä ja julkisen liikenteen lippukulut ovat vähennettävissä verotuksessa helposti kevytyrittäjäkumppanime kautta
  • Tarjoamme majoituksen, kun viivyt reissussa yön yli

Toimeksiantajaltamme saat ständit ja muut brändätyt välineet.

Kevytyrittäjän tukena ovat monet tahot

Kevytyrittäjyyden vastuusta huolimatta, et jää missään nimessä yksin. Meillä LiveRingillä sinua tukevat myyntitiimisi, tiiminvetäjä, LiveRing yrityksenä sekä kumppanimme kevytyrittäjien laskutuspalvelu FREE.fi

Myyntitiimiltäsi saat vertaistukea ja arvokkaita vinkkejä niin käytännön myyntityöhön kuin myös kevytyrittäjyyteen. Koska kaikki toimivat kevytyrittäjinä, on siihen liittyvistä teemoista helppo keskustella tiimissä sekä tietysti myös tiiminvetäjän kanssa. Ympärilläsi on verkosto muita yrittäjiä! Lue lisää tiimistä ja koulutuksesta.

LiveRing tarjoaa sinulle koulutuksen kevytyrittäjyyteen. Ohjeistamme kaikki uudet myyjämme FREE.fi-palvelun käyttöön ja laskutukseen ensimmäisen laskutuksen yhteydessä. Voit aina kysyä esimerkiksi palvelun käyttöön tai laskutukseen liittyviä kysymyksiä myös varsinaisen perehdytyksen jälkeen.

Kumppanimme FREE.fi tarjoaa kevytyrittäjälle laskutuspalvelun lisäksi kattavat ohjeet palvelun käyttöön ja muihin kevytyrittäjyyteen liittyviin asioihin. FREE.fi:n asiakaspalvelusta saat nopean avun palvelua koskeviin tai teknisiin kysymyksiin.

Miten kevytyrittäjyys toimii käytännössä?

Kevytyrittäjäksi lähteminen on oikeasti helppoa. Kokosimme 5 vaiheen listan hahmottamisen tueksi!

Kevytyrittäjän toiminta pähkinänkuoressa

  1. Sovit toimeksiannosta LiveRingin kanssa
  2. Teet myyntityötä ja raportoit myynneistäsi ohjeidemme mukaisesti vuoron päätteeksi.
  3. Saat kahdesti kuussa laskutusperusteet, jotta tiedän, mitä saat laskuttaa.
  4. Laskutat tekemäsi myynnit valitsemasi laskutuspalvelun kautta.
  5. LiveRing maksaa palkkiosi kahdesti kuussa.

Lähteet: FREE.fi : https://www.free.fi/ , LiveRing myyjien lausunnot

avatar
Jussi, Helen-tiimi