Millaista on Sales Coachin työ?

Sales Coach on LiveRingillä uusi rooli, joka vastaa tarpeeseen pitää meininki korkealla kaupungeissa, joissa tiiminvetäjä ei ehdi vierailemaan usein. Mutta minkälaista Sales Coachin työ on käytännössä?

Millaista on Sales Coachin työarki?

Sales Coach on tiiminsä valmentaja, cheerleader ja myynnin vauhdittaja.

Hänen työtehtäviinsä kuuluu myyntityön lisäksi mm. avustaa uusien myyjien koulutuksessa, sparrata nykyisiä myyjiä entistä parempiin tuloksiin ja vastata myyjien kysymyksiin erilaisiin myyntitilanteisiin liittyen. Hän saattaa esimerkiksi soittaa motivaatiosoittoja tiimin jäsenille vuoroja ennen tai vuorojen aikana tai auttaa myyjiä asettamaan ja ymmärtämään henkilökohtaisia tavoitteita sekä pääsemään niihin.

Sales Coach on tiiminvetäjän oikea käsi omalla alueellaan. Teemu ja Gandi johtavat tiimejään Helsingistä käsin ja vastaavat tiimeistä kokonaisuuksina: he kouluttavat uudet myyjät ja vastaavat esimerkiksi tiimin hallinnollisista asioista ja viestinnästä asiakasyrityksen tai -järjestön kanssa.

“Sparraus ja valmennus viikottain on tärkeää. [Sales Coachin tehtävä on olla] tukena ja luoda energiaa ja uskoa alueilla minne en itse niin usein pääse.”

Helen-tiiminvetäjä Teemu Bakker

On erittäin tärkeää, että koutsi on itsenäinen myyjä, joka näyttää omalla tekemisellä ja tuloksella tiimille esimerkkiä. Monissa tapauksissa hän aloittaakin työt uudessa kaupungissa yksin ja paikallinen tiimi rakennetaan hänen ympärilleen. Näin ollen oma tulos painottuu varsinkin ensimmäisinä kuukausina.

Sales Coach saa työssään palkkion omasta ja tiiminsä tuloksesta ja bonuksen kaikista onnistuneista rekrytoinneista, joita hän on edesauttanut.

Henkilökohtainen kehittyminen

Sales Coachin tehtävä on loistava mahdollisuus kehittää omaa myyntitaitoa ja oppia tiimin johtamisesta ja motivoimisesta entistä parempiin tuloksiin.

Aikaisempaa kokemusta valmentamisesta tai johtamisesta ei tarvita, vaan koulutamme tehtävään 1kk kokelujakson aikana. Uusi koutsi oppii sekä myynnistä, tuotteesta että oman tiimin sparraamisesta huippuammattilaisilta Teemulta ja Gandilta. Koutsilla ja hänen tiimillä on myös kokeilujakson jälkeen tiiminvetäjän tuki. Jos johonkin ongelmaan ei löydy omasta työkalupakista ratkaisua, we’ve got your back!

LiveRing työporukka

LiveRingin porukassa uniikkia on se, että kaikki myyjät ovat itsenäisiä yrittäjiä ja tekevät myyntiä toimeksiannossa LiveRingille. Myyjillä on paljon itsenäisyyttä ja vaikutusvaltaa ja he valitsevat myyntipaikat ja vuoronsa itse. He pääsevät myös vaikuttamaan koko tiimin ja yrityksen toimintaan suoraan, tuomalla omia ideoita ja ehdotuksia tiimin kuukausipalavereihin.

Coachin ei siis tarvitse niinkään hoitaa hallinnollisia asioita, kuten työvuorolistoja tai raportointia, vaan jokainen myyjä hoitaa ne itsenäisesti. Joskus toki tarvitaan sitä henkilöä, joka esimerkiksi tuo tiimin yhteen suunnittelemaan yhteisiä myyntipaikkoja ja vaikka reissureittejä.

Yrittäjämäisestä tekemisestä huolimatta tiimissä vallitsee tiivis yhteishenki. Vaikka muiden kaupunkien kollegoita ei ehkä tavata usein kasvotusten, pääsee heidän ajatuksiaan kuulemaan aina kuukausittain palavereissa ja tiimiläiset usein soittavat toisiltaan myyntivinkkejä. Joskus eri tiimien myyjät kohtaavat tien päällä ja tekevät yhteisiä road trippejä. Onnistumisia juhlistetaan yhteisessä chätissä sekä palkinnoin ja bonuksin.

Haluan Sales Coachiksi!

Jos innostuit Sales Coachin tehtävästä, laitathan avoimen hakemuksen, niin keskustellaan mahdollisuuksista alueellasi!